Wednesday, November 27, 2013

10 fördelar med att drabbas av vinterkräksjukan! (För vårdpersonal)


1.  Familjen

Eftersom att hela familjen oftast blir smittad så får du se fram emot att ni nu äntligen får spendera ett par dagar tillsammans! Eftersom du jobbar inom vården så har detta förmodligen inte hänt sedan din senaste semester. Passa på att göra något kul ihop. Spela kortspel på badrumsgolvet är ofta uppskattat.

2. Tvätt och städ

Aldrig förr har du känt dig mer motiverad att tvätta! Allt ska tvättas: Sängkläder, gardiner, soffklädsel och eventuellt även bilklädsel (beroende på vart första utbrottet skedde). Du får en oemotståndlig lust att totalsanera samtliga ytor i hemmet med din hemmagjorda häxblandning som består av lika delar ytdesinfektion, virkon och klorin. När ni sedan tillfrisknat kan ni njuta av ett skinande kliniskt rent hem!

3. Immun

Kanske är du en av de lyckliga som har en partner som är genetiskt immun mot vinterkräksjukan? Se då till att punkt nr 2 utförs av honom/henne. Glöm inte bort att påpeka att även avloppen måste rensas, det kan ju faktiskt gömma sig lite virus där också eller hur? Ni vill ju inte bli smittade igen av någon lömsk rackare som gömt sig kvar. Och njut av att bli servad med vad du än önskar medan du ligger på soffan/sängen/badrumsgolvet.

4. Hygien

Detta är ett ypperligt tillfälle att öva dig på hygienrutiner. Tvätta och skrubba upp till armbågarna  med stålull tills huden är röd. Sprita sedan ordentligt. Känn hur det svider och njut av att veta att du nu är kliniskt ren. Passa även på att lära ut vikten av noggrann handhygien till dina barn och din familj. När du kommer åter till jobbet skulle vilken stjärn-kirurg som helst bli avundsjuk på din överlägsna hygienteknik. Känn peppen!

5. Vikten

Du kanske äntligen kommer i den där klänningen eller snygga jeansen du alltid velat ha.

6. Vila

Du kan med gott samvete helt och hållet strunta i att göra något vettigt. Du kommer ändå inte orka göra något ens om du ville. Så du kan slänga dig på soffan och njuta av ledigheten. Mellan alla kräkningar då förstås.

7. Samvetet

Du behöver absolut inte ha dåligt samvete för att sjukanmäla dig. Det är INTE populärt att komma till jobbet och kräkas ned hela omklädningsrummet. Det är då mycket stor risk att dina jobbarkompisar blir sjuka, och när du sen kommer tillbaka till jobbet är du och den där stackars immuna jäkeln ensamma kvar på 30 patienter som nu även dom ligger och kräks.

8. 48 timmar

Den exakta tiden du måste stanna hemma efter det att du blivit frisk. Du är då ”avstängd” från jobbet p.g.a.. smittorisk. Använd dessa två lediga dagar till att göra något produktivt hemma. Som att kolla i kapp dig på alla dina tv-serier eller varför inte storstäda?

9. Godsaker

Se vinterkräksjukan som ett tillfälle att frossa i alla de där godsakerna du i vanliga fall inte skulle kunna äta. Eftersom du ändå kommer kräkas upp dom igen så kommer det inte påverka din vikt. När du sedan blivit frisk kan fortsätta frossa i godsaker i ett par dagar eftersom du nu behöver fylla på all den energi du förlorat när du var sjuk!

10. Var tacksam

Det är ju bara vinterkräksjukan. Den varar oftast inte mer än 2-3 dagar. Det kunde vart värre! Du jobbar faktiskt inom vården så du kunde lika gärna fått Ebola eller aggressiva köttätande bakterier. Det är bara lite Calici!

No comments:

Post a Comment